Fieldspecialen 2012 gikk av stabelen 27-29 juli ved Åböo Stuteri, et lite stykke utenfor Nyköping i Sverige. Det var nok en gang duket for en helg med hund og sosialt samvær med gode venner i fokus.

Fredagen startet med handlerkurs med proffhandleren Marc Linèr, aka Xlnt Marc. Her ble det lært utstillingsteknikk på det høyeste plan. Marc delte villig med sin enorme kunnskap, og selv de som har drevet med utstillinger i årevis fikk seg noen aha opplevelser. Vi lærte at små enkle knep kan bidra til å forbedre dommerens helhetsinntrykk av hunden. En etter en ble hver ekvipasje tatt frem og både hund og eier ble «stilt opp». For ja, hvordan eier stiller seg i forhold til hunden har veldig mye å si.

Det var noen lærerike timer og etter en dag med en god dose humor og selvironi, forlot vi Xlnt Marc og gledet oss til utstillingen neste dag.

Senere samme dag ble det avholdt klubbmesterskap i lydighet. Ni ekvipasjer hadde meldt seg på. Her var det gøy å være nordmann i Sverige, for 1,2 og 4 plass gikk til Norge. God kontakt og flott samarbeid mellom hund og fører så man hos hver og en av disse ekvipasjene, men det var Hilde Nielsen og Saga-NVCH NUCH Winterbourne Dream Catcher som trakk det lengste strået og ble prøvens vinnere. 2.plass gikk til Aina Sunde Dahl og Flashie-NORD VCh Fi S NVCh NUCh Winterbourne White Lightning. 3.plass gikk til Susanne Adehed og C.I.E NORD UCH NORD VV-11 Periwinkle’s Mocca. Hanne Oksett og Sally-Winterbourne Special Edition kom på en flott 4.plass. Gratulerer til dere alle!

Denne dagen ble avsluttet med en hyggelig grillkveld hvor alle koste seg i godt selskap med gode venner.

Aina og Flashie. Nydelig kontakt!

Hanne og Mollys kullsøster Sally- Winterbourne Special Edition

Dagens vinner ble Hilde og Saga- NVCH NUCH Winterbourne Dream Catcher

Utstilling. Litt resultater

Lørdagen var viet til utstilling og her var hele 50 fielder meldt på. Dommer for dagen var svenske Inge E:son Thoor. Rundt omkring i teltene, i ly for sola satt skuelystne utstillere og deres hunder klare for å gjøre sin entre. Resultatene ble som følger:

BIR gikk til FIN UCH Periwinkle’s Bogdogs Promise. BIM gikk til NORD UCH NORD V-11 NO V-11 SE V-11 Winterbourne Itsy Bitsy Spider

Norskeide NUCH Fieldstar Marco ble 2BHK. Gratulerer så mye.

BIR veteran gikk til C.I.E NORD UCH NORD VV-11 NORD V-06-10 SE V-11 NORD V-11 Winterbourne Deep Blue Sea

BIM veteran gikk til C.I.E NORD UCH NORD V-10 NORDVV-11 SE VCH SE V-07,09 Periwinkle´s Mocca.

BIR og BIM Field Specialen 2012

BIR og BIM Field Specialen 2012

BIR Veteran: C.I.E NORD UCH NORD VV-11 NORD V-06-10 SE V-11 NORD V-11 Winterbourne Deep Blue Sea

BIR Veteran: C.I.E NORD UCH NORD VV-11 NORD V-06-10 SE V-11 NORD V-11 Winterbourne Deep Blue Sea

Molly ble BIR i jaktklassen mens beste hannhund i jaktklassen ble NORD VCh Fi S NVCh NUCh Winterbourne White Lightning aka Flashie.

Karen med Ronja

Karen med Ronja

I juniorklassen deltok to norskeide hunder, Winterbourne Fairy Tale og Hasaty’s Capri. Første plassen gikk denne gang til Ronja, Winterbourne Fairy Tale.

Beste avlsklasse ble C.I.E NORD UCH SE V-08 NORD V-06 NO V-09 Winterbourne Sahara Hotnight som stillet med følgende avkom:

NORD UCH NORD V-11 NO V-11 SE V-11  Winterbourne Itsy Bitsy Spider

NJV-11 Winterbourne Special Design

Winterbourne Special Edition

SE VCH SE U(U)CH Winterbourne Simon Says

Beste oppdretter klasse ble vunnet av Kennel Winterbourne som stilte med følgende hunder:

SU U(U)CH Winterbourne Made In Sweden

NORD UCH NORD V-11 NO V-11 SE V-11 Winterbourne Itsy Bitsy Spider

SE VCH SE U(U)CH Winterbourne Simon Says

C.I.E NORD UCH NORD VV-11 NORD V-06-10 NORD V-11 Winterbourne Deep Blue Sea

Beste flerfargede Field Spaniel ble lever og tan hannen DK UCH SE U(u)CH Winterbourne Mellow Yellow

Barn og hund

Natalie og Trine stiller opp.

Natalie og Trine stiller opp.

Også i år var det Barn og Hund konkurranse, og vinneren her ble eldste jenta mi, Natalie sammen med Molly. Natalies venninne Trine Sunde Dahl deltok også med Flashieog Hanne Oksett sin datter Sanna, viste deres hund Sally. Alle tre gjorde en kjempebra jobb og fikk vist hundene sine på en fin måte.

Marco apporterer

Marco apporterer

Etter en hyggelig men lang dag rundt ringen, var det godt å få hvilt seg litt før middag og kveldens høydepunkt: Rallylotteri. Kronene rullet i lotterikassen, og folk kjøpte lodder som bare det. De fleste hadde nok hvilt øynene på den flotte hundesengen som var blant premiene, men der var jo så mye annet fint. Det ble en intens kamp om de jeveste prisene, men så å si alle vant noe og kunne til slutt gå førnøyde til hvert sitt med kveldens fangst.

På søndagen kunne en enten bli med på vannapportering eller rally lydighet. På vannapporteringen fikk flere for første gang muligheten til å apportere and, og alle var «jätteduktiga. På rally  lydigheten gikk det også bra. To og fire’bente koste seg som bare det.

I tillegg til vannapportering og rally lydighet, arrangerte Field Spanielklubben offisiell sporprøve i regi av Sörmlands Dreverklubb. Hele 15 ekvipasjer var meldt på. 5 i anlagsklassen og 10 Oppen klass. To norske hunder var meldt på her: Flashie og Molly. Aina, min fantastisk greie venninne stilte opp som fører i mitt sted

Flashie begynte bra, men på andre strekket i tilbakegangen fikk han problemer på grunn av grevling. Han ringet seg inn på sporet igjen og sporet utmerket til sporslutt. Molly som har veldig lite spor trening fra før, gikk et utmerket spor fra start til slutt. Hun hadde skudd i sporet for første gang og taklet det fint. Hun sporet med et flott tempo og tok alle vinklene uten problemer, også den svenske «återgongen» (tilbakegangen). Molly gikk til en vel fortjent 1.premie og ble prøvens ant beste hund. Dommer Stig Thunberg skrøt over samarbeidet mellom hund og fører og sa de utgjorde en utmerket ekvipasje. Så da er den svenske 1. premien i boks, så nå skal det trenes blodspor her hjemme!

Prøvens vinner ble C.I.E NORD UCH NORD V-10 NORD VV-11 Periwinkle's Mocca og eier Susanne Adehed. Ant beste hund ble NJV-11 Winterbourne Special Design med Aina Sunde Dahl som fører og prøvens tredje beste ble SE U(U)CH Winterbourne Made In Sweden og eier Lena Augustsson

Etter søndagens aktiviteter fikk vi lunsj før vi pakket bilene og gjorde oss klar for hjemreisen. Alle var vi enige om at vi hadde hatt en fantastisk fin og lærerik helg. Og selvfølgelig så skal vi tilbake neste år ;-)

Nyeste kommentarer

07.05 | 19:33

Hei 😊 Jeg er interessert i en tispe valp
Mvh Hedvig

08.03 | 08:47

Hvordan er field spaniel på spor? Jeg ønsker meg en hund som også kan brukes som ettersøkshund (vilt) Jeg har tidligere hatt engelsk springer og har nå en elghundblanding. Jeg går på jakt.

02.02 | 10:06

Hei, Ja det er mange på listen over de som ønsker seg valp. Hvor lenge en må belage seg på å vente er umulig å si dessverre .

21.01 | 20:40

Hei. Vi er en familie (med to barn, 11 og 15 år) som har veldig lyst på hund og er blitt forelsket i Field Spaniel. Vi lurer derfor på om du har lang venteliste og når det evnt kan være aktuelt? Takk😊

Del denne siden