2017

Fields Of Joy. De tre voksne har alle fått vist seg frem i mer eller mindre grad- Dette har vi oppnådd i 2017:

 Mollly, INT NORD UCH N SE VCH NJV-11 NORDV-14 DKV-15 Winterbourne Special Design:

 • Mestvinnende field spaniel på utstilling (NKK/NSK)
 • BIR BIG 3.BIS på Sør-Rogaland Brukshundklubb
 • 2.BIS på NSK avd Agder
 • 4.BIS på NSK avd Vestfold
 • 3.BIS på NSK avd Hordaland
 • 3.BIG på Fitjar_Stord Hundeklubb
 • Flere BIR plasserinegr på div. Utstillinger

 Frida, Winterbourne Over The Moon

 • Godkjent jaktanleggsprøve
 • Godkjent BK og FK

 Emma, Coverwell Black Ice

 • Cert og 2.BTK NKK Oslo
 • Cert på NS Kavd. Rogaland
 • NJV-17

Siste utstilling i 2017 ble på Dogs4all i Lillestrøm 18. november. Både Molly og Emma var påmeldt, Emma i juniorklassen og Molly i champion. Dommer var Svante Frisk. Emma, Coverwell Black Ice ble nr 1 og fikk excellent i Juniorklassen. Dermed fikk hun også sin første tittel Norsk Juniorvinner 17. Molly vant championklassen med CK og ble til slutt andre beste tispe. Kjempefornøyd med dagen hvor hele 14 fielder var meldt på.

Etter utstillingen stelte vi til et lite julebord og koste oss med kjempegod (jule)pastasalat laget av Hanne Oksett. En kjempekjekk dag.

BIR og BIM denne dagen ble Winterbourne Itsy Bitsy Spider og Maxfield Lex.

Utstilling på Stord

Det nærmer seg slutten på årets utstillingssesong for vår del. Søndag morgen 12.11 satte vi kursen mot Stord og Fitjar-Stord Hundeklubb sin utstilling. Dommer var Kari Granaas Hansen. Det var to fielder i ringen. Hilde Nielsen sin Fønix, Hasaty´s Dream Star og Mollyen min. Molly ble BIR og Fønix ble andre beste tispe med CK. Videre i gruppefinalen ble Molly 3.BIG. Kjempegøy!!!!

Nå gjenstår bare Dogs4All neste helg så er det pause frem til midten av februar :-) 

Dobbelutstilling i Bergen

Bergen Selskaps- Og Brukshundklubb hadde sin utstilling i Bømeshallen på Bønes lørdag 30.september. Her dømte Frank Kane og hadde tre fielder i ringen. BIR ble INT NORD UCH N SE VCH NJV-11 NORDV-14 DKV-15 Winterbourne Special Design. Juniorhannen Periwinkle´s Baretta fikk VG.JK 1.JKK. Hasaty´s Dream Star fikk CK cert og 2.BTK. Videre i en stor gruppe 8 finale ble Molly ”shortlistet” men fikk ingen plassering. Frank Kane dømte også her.

På NSK avd. Hordaland sin utstilling dagen etter, dømte finske Leni Finne. Championtispen Winterbourne Special design ble BIR og så her og videre i BIS finalen ble hun 3.BIS. Periwinkle´s Baretta fikk VG.JK 1.JKK og Hasaty´s Dream Star fikk Exc.AK 1.AKK.

Dobbelutstilling i Rogaland 9-10 september

Det ble en fin start på utstillingshelgen på hjemmebane her i Rogaland. NSK var først ute på lørdagen, og i år hadde vi Mrs. Jenny Miller fra England til å dømme. Hun hadde 88 påmeldte hunder......en oppgang på 30 siden utstillingen vår i fjor. Det ble en lang dag, men med solskinn, god temperatur og god stemning rundt ringen gikk timene unna.

Resultatene på jentene mine denne dagen ble som følger:

Coverwell Black Ice - CK Cert og 3.BTK

INT NORD UCH N SE VCH NJV-11 NORDV-14 DKV-15 Winterbourne Special Design CK 1.BTK BIR 

N DK UCH N VCH Maxfield Lex  til Kjersti Omdal ble BIM

Emma er nå fullcertet. Det vil si at hun nå har et "stort" og et "lite" cert og må vente til hun blir 2 år før hun kan ta det siste. 

Emma, Coverwell Black Ice 1 år

Emma, Coverwell Black Ice 1 år

Dagen etter på NKK i Orrehallen på Orre ble resultatet omvendt fra dagen før. Emma stilte ikke denne dagen. Dommer var Jari Partanen. 

BIR og BIM på NKK Rogaland

BIR og BIM på NKK Rogaland

Nok en helg med dobbelutstilling

Emma, Coverwell Black Ice. Cert og 2.BTK på NKK Oslo

Emma, Coverwell Black Ice. Cert og 2.BTK på NKK Oslo

Å reise på utstilling tre helger på rad kjennes på kroppen, men hvor gøy er det ikke da......:-) Denne helgen var det NKK utstilling i Oslo, På Ekeberg og  NSK avd. Vestfold sin utstilling i Gunnarsbøparken i Tønsberg. 

Vi booket oss inn på Thon Hotell i Vettre, som er et fint hotell å bo på om en har hund. Her kan en få rom på "gateplan" med direkte utgang til gressplen fra rommet. Veldig greit om morgenen ;-) 

Agneta Pamp fra Sverige dømte på NKK i Oslo og Her fikk Emma sitt første cert og ble 2.BTK. Molly ble BIR med CACIB . Hanne stilte også Wilma, Fieldfare Strawberry Shortcake so fikk en fin kritikk, men som Emma trenger hun å utvikle seg mer. Vi ble ikke igjen til gruppen da vi var trette etter en lang reise dagen før og hadde en hel dag med utstilling neste dag. Vi dro heller til Egon og feiret Cert og BIR på mine to og Maiken sin CK på cocker jenta Kida, Gladtricks's Fudge.  

Beste tispeklasse på NKK...god hjelp av Marie

Beste tispeklasse på NKK...god hjelp av Marie

Hanne og meg med fieldjentene våre.....Wilma, Molly og Emma.

Hanne og meg med fieldjentene våre.....Wilma, Molly og Emma.

Søndagen var vi som vanlig på plass i flotte Gunnarsbøparken i Tønsberg på NSK avd. Vestfolds sin årlige utstilling. Været var litt blandet, men stemningen var god rundt ringen. Alltid hyggelig å være på utstillingene våre :-) 

Dommer for dagen var Sven Slettedal og det ble en Excellent i juniorklassen på Emma og BIR og 4.BIS på Molly. Kullsøskene Tia og Arnold fra Kennel Funkarla, stilte også med fine kritikker og Excellent i unghundklassene.

Vi hadde hyggelig besøk i teltet vår av Eva Hemmingsen, datteren Una og de to flotte irske guttene Einar og Per. Her har Per og jeg en kosestund. Så herlige disse irske vannspanielene. :-9

Vi hadde hyggelig besøk i teltet vår av Eva Hemmingsen, datteren Una og de to flotte irske guttene Einar og Per. Her har Per og jeg en kosestund. Så herlige disse irske vannspanielene. :-9

NSK avd Agder

Søndag 4.juni satte vi kurs for Hamresanden i Kristiansand og avdeling Agder sin utstilling. Dommer her var Dusko Piljevic. Molly ble BIR med en fantastisk fin kritikk. Emma fikk ogå en fin kritikk, men det ble en VG. Trenger tid :-)

Videre i BIS finalen slo Molly til og endte opp som 2.BIS. Så fantastisk gøy og ja.....jeg var stolt som en hane. BIS ble den flotte herremannen Rhino, Rainstorms Latest news. Gratulerer så mye til Marianne og Ørjan Ullebø.

Når utstillingen var over stilte Dusko Piljevic opp med en fin innføring i klipp av spaniel, hovedsakelig av engelsk cocker som han selv er oppdretter av. Litt annerledes klipp enn hva jeg er vandt med, men flere fine teknikker som kan videreføres til fielden. Velig lærerikt.

Takk til avd. Agder for en fin dag på Hamresanden og til godt selskap rundt ringen :-)

Hovedutstillingshelgen 2017

Hovedutstilligen 2017 fant sted i Skien Fritidspark helgen 27-28 mai. Dommer for field på Hovedutstillingen var Mikael Tranholm og på avd. Telemark sin utstilling på søndagen dømte Kari Granaas Hansen. Emma fikk Excellent begge dager med flotte kritikker, men med bemerkninger om at hun trenger å utvikle seg mer. Molly slo til og ble BIR begge dager. 

Lørdags kveld var vi på festmiddag hvor diplomer for rasevinnerene ble delt  ut. Molly ble også i år mestvinnende field spaniel på NSK, i tillegg til NKK. Det var en fin kveld og en veldig smakfull grillbuffet. Ser frem til neste år :-)

Utstilling på Orre

BIR og BIM
INT NORD UCH N SE VCH NJV-11 NORDV-14 DKV-15 Winterbourne Special Design og Fieldfare Rocky Road.

BIR og BIM
INT NORD UCH N SE VCH NJV-11 NORDV-14 DKV-15 Winterbourne Special Design og Fieldfare Rocky Road.

7.mai hadde Sør-Rogaland Brukshund klubb sin årlige utstilling i Orrehallen på Orre. Både Emma og Molly var påmeldt sammen med Harley til Kjersti. Dommer var Rony Doedijns fra Nederland. Molly ble BIR og Harley BIM med Cert. Emma fikk en VG da dommeren mente hun trengte å utvikles og få mer messe....helt enig :-) Videre i gruppefinalen som ble dømt av samme dommer, gikk Molly helt til topps og vant. Helt fantastisk bra og så stolt. Det stoppet imidlertid ikke her. I BIS finalen ble hun 3.BIS. Dommer her var Jasna Matejcic. Jublende glad og enda mer stolt om det var mulig.

En fantastisk flott dag både i og utenfor ringen sammen med gode venner. Vi koste oss med hjemmelaget pastasalat og lapper. Ikke feil det ;-) 

Dobbelutstilling i Bergen

Helgen 22-23 april var det dobbelutstilling i Bergen. NSK avd. Hordaland var først ute med sin utstilling og her dømte Bertil Lundgren fra Sverige. BIR ble INT NORD UCH N SE VCH NJV-11 NORDV-14 DKV-15 Winterbourne Special Design. Noblefield´s Enzo Travels Over Sea fikk VG.JK 1.JKK. Juniortispen Coverwell Black Ice fikk Exc.Jk 1.JKK og ble 4.BIS Junior og Hasaty´s Dream Star fikk Exc.AK 1.AKK. Dagen etter dømte Moa Persson på NKK sin utstilling i Bøneshallen. Molly ble BIR også her. 

NKK Kristiansand

18.mars tok vi turen til Kristiansand og NKK sin utstilling i Sørlandshallen. Dommer var Paula Rekiranta. 4 hunder var påmeldt....Fieldfare Rocky Road, Ludde i Juniorklasse hannhund, Maxfield Lex, Ludde i championklasse hannhund, og Molly og Juli, Jeanne D´arc To Winterbourne Du Kreizker i champonklassen tisper.

BIR ble N UCH N VCH Maxfield Lex og BIM ble Molly.

En kjempekoselig dag i Kristiansand med masse kjekke hundefolk :-) 

Crufts 2017

I år var gundogs på lørdag 11.mars. Skulle sååå gjerne ha vært der.......spesiellt i år. Grunnen........joda....Emmas flotte onkel SH CH SONNETEND FINISHING TOUCH AT SHIRMAL ble BOB mens hennes vakre mamma SH CH SONNETEND IN TOUCH WITH COVERWELL ble BOS. Så fantastisk......

Beste valp ble hannen KINGSMIST PANTHER mens KINGSMIST LADY IN BLACK ble BOS Puppy. Det spesielle dette året var at alle topp vinnerene er sorte. :-) 

Nå har det gått to år uten at jeg har vært på Crufts. Satser på en skikkelig "comeback" i 2018 :-)

Dobbelutstilling i Telemark

Utstillingshelg i Telemark er gøy....iallfall når jeg har min bedre halvdel med som sjåfør. :-) Vi har funnet en overnattingsfavoritt i Ckarion Hotel Bryggeparken i Skien. Har bodd her hvert år og kan absolutt anbefales. Herlig å komme frem sent fredags ettermiddag og så få servert varm kveldsmat. Rommene er fine og personalet helt topp.

NSK Telemark var først ute med sin utstilling i Eidangerhallen. En flott hall å arrangere utstilling i og hele opplegget til avd.Telemark var imponerende vel gjennomført. Hadde en koselig dag rundt ringen. 4 tisper, 1 junior og 3 champ, samt 1 valp var påmeldt. Dommer var Filip Johnsson fra Sverige 

Emma stilte i 6-9 mnd med følgende kritikk.

7mnd valp. Edelt hode m/trivelig uttrykk. Utm. hals, bra rygglinje. Velvinklet framme og bak. Tilstrekkelig kropp for alder. Utm. ben og poter. Bra bev. Imponerende glad i ringen. 

Herlig å vise en sånn glad valp, men det byr jo på litt utfordringer også. Emma står stille helt til dommeren nærmer seg, da er det hopp og sprett med en hale som går som en propell. Fikk nå roet henne til slutt og dommeren kunne gå over henne. Men dette synes Emma var kjempekult!!!!

Videre i BIS finalen ble emma 4.BIS

Resltatene for de voksne ble som følger:

INT NORD UCH N SE VCH NJV-11 NORDV-14 DKV-15 Winterbourne Special Design Exc.CHK 1.CHKK CK 1,BTK BIR

Funkarlas Tibia The Godess Of Games Exc.JK 1.JKK CK CERT 2.BTK

N SE UCH Winterbourne Fairy Tale Exc.CHK 2.CHKK CK 3.BTK

N UCH Winterbourne Spesial Edition Exc.CHK 3.CHKK CK 4.BTK  

Molly sin kritikk:

Mgt tiltalende champ tispe av høyeste kvalitet. Klassisk hode og uttrykk, Utm hals, rygglinje og kryss. Velvinklet fremme og bak m/utmerket lår. utm bevegelser.

På søndagen var det NKK sin utstilling i Bø. Det ble en tidlig start da vi var hund nr.11 i ringen. Molly var alene field i ringen og dommer var Arne Foss. 

Resultatet ble BIR og mange fine ord om Mollyen.

På grunn av lang kjøretur hjem, ble vi ikke igjen til gruppen. 

Hadde en kjempekjekk helg med gode venner. 

Utstilling i Etne

Vi startet utstillingssesongen 2017 med vår faste tur til Ølen-Etne-Vindafjord sin utstilling i Etne. Her dømte Marianne Holmli. 

Emma, Coverwell Black Ice stilte i 6-9 mnd med følgende kritikk:

7 mnd tispe i super balanse. Vakker velutv. hode for alder. Sterk overlinje. Velkroppet,velvinklet,supre poter. Velgående. Super pelsstruktur. Super temperament.

Resultatet ble BIR valp. Videre i gruppefinalen ble hun 4.BIG

INT NORD UCH N SE VCH NJV-11 NORDV-14 DKV-15 Winterbourne Special Design ble 2.BTK med CK.

Nyeste kommentarer

07.05 | 19:33

Hei 😊 Jeg er interessert i en tispe valp
Mvh Hedvig

08.03 | 08:47

Hvordan er field spaniel på spor? Jeg ønsker meg en hund som også kan brukes som ettersøkshund (vilt) Jeg har tidligere hatt engelsk springer og har nå en elghundblanding. Jeg går på jakt.

02.02 | 10:06

Hei, Ja det er mange på listen over de som ønsker seg valp. Hvor lenge en må belage seg på å vente er umulig å si dessverre .

21.01 | 20:40

Hei. Vi er en familie (med to barn, 11 og 15 år) som har veldig lyst på hund og er blitt forelsket i Field Spaniel. Vi lurer derfor på om du har lang venteliste og når det evnt kan være aktuelt? Takk😊

Del denne siden