Jaktannleggsprøve

26/8-2017

Dagen i dag ble tilbrakt på Horve med Jaktannleggsprøve og apportprøve på tapetet. Frida, Winterbourne Over The Moon var en av 9 hunder som skulle testes. Dommer var Tor Magne Gramstad. Hans Hodne var NKK´s representant og Eva Bjelland prøvens leder. 

Sammenfattende kritikk på JAL:

Hunden viser et meget bra arbeid i felt, er selvstendig og bruker nesen godt. Arbeider godt i samarbeid m/fører. Gjennomfører et meget bra vannarbeid.

51 av totalt 60 poeng.

I vannarbeidet ble det litt lyd i det hun gikk i vannet og dermed ble det trekk i poensummen her. Frida er flink til å levere på land, så jeg meldte oss på BK og tok den etterpå og bestod. FK hadde vi også meldt oss på og her ble fuglen kastet ut i vann med tett vegetasjon. På vann- og apportarbeidet her fikk hun: Hunden gjennomfører en utmerket apport og leverer til førers hånd.

Frida gjorde en kjempejobb i dag og jeg kunne ikke vært mer stolt. Er herlig å se henne jobbe og gleden hun viser. Elsker å apportere. Det vi må jobbe med videre er lyd.....iveren tar til tider overhånd ....

Takk til NSK avd. Rogaland for en flott gjennomført prøvedag!

28/8-2011
Arrangør: NSK avd. Rogaland
Dommer: Tor Magne Gramstad
Fører: Aina Sunde Dahl

Feltarbeide:
 Hunden tar terrenget i stort tempo og holder god fart gjennom hele søket. Arbeider med lavt hode og bruker nesen godt. Viser stor vilje og godt mønster i hele arbeidet. Er tidvis utenfor hold, men er lydig og lar seg kalle inn.

Slepespor:
Markerer sporstart. Sporer meget sakte og viser usikkerhet i øvelsen-men fullfører og finner/markerer kaninen

Vann/Apportarbeid:
Svømmer direkte ut til fugl og griper denne resoltt. Fuglen slippes ved land, men tas opp og brings til vannkanten.

Skuddreaksjon:
Normal

Generell oppførsel og helhetsinntrykk:
En ung hund som viser stor glede ved å arbeide i terrenget og har meget gode anlegg. Trenger å høyne lydigheten for deltakelse i høyere klasser.

Tusen takk til Aina som stilte opp som fører i mitt sted. 🙂

Apportarbeid.

Apportarbeid.

Molly i feltarbeidet.

Molly i feltarbeidet.

Nyeste kommentarer

07.05 | 19:33

Hei 😊 Jeg er interessert i en tispe valp
Mvh Hedvig

08.03 | 08:47

Hvordan er field spaniel på spor? Jeg ønsker meg en hund som også kan brukes som ettersøkshund (vilt) Jeg har tidligere hatt engelsk springer og har nå en elghundblanding. Jeg går på jakt.

02.02 | 10:06

Hei, Ja det er mange på listen over de som ønsker seg valp. Hvor lenge en må belage seg på å vente er umulig å si dessverre .

21.01 | 20:40

Hei. Vi er en familie (med to barn, 11 og 15 år) som har veldig lyst på hund og er blitt forelsket i Field Spaniel. Vi lurer derfor på om du har lang venteliste og når det evnt kan være aktuelt? Takk😊

Del denne siden