Å Kjøpe valp hos meg 

Hunder har vært min store hobby så lenge jeg kan huske. Det å få muligheten til å ha egne valpekull har alltid vært en drøm, men det er nødvendigvis ikke bare enkelt å komme igang som oppdretter. Som oppdrettere har vi et stort ansvar for både hundene og rasen en arbeider med,og en bør ha et mål og en mening med avlsarbeidet. Ukritisk avl kan fort føre til ødeleggelse av en rase. En oppdretter må derfor lære seg å tenke helhetlig og langsiktig. Nøkkelen til et vellykket oppdrett = kunnskap + erfaring.

Før jeg fikk min første field spaniel brukte jeg mye tid til å lese og lære om rasen. Nå i etterkant har jeg fortsatt å lese det jeg kommer over om rasen, samt bøker om avl og oppdrett for å tilegne meg mer kunnskap. Jeg har deltatt på Norsk Spaniel Klubs oppdretterseminar og diverse helseseminarer, NKK’s Oppdretterskole og høstet inn lærdom fra andres erfaringer med rasen og avl.
En del kunnskap har jeg også tilegnet meg ved å være aktiv på utstillinger. Dette miljøet har gitt meg muligheten til å skaffe meg viktig kunnskap om blant annet field spanielens anatomi og funksjonalitet. I tillegg har jeg deltatt på flere jaktkurs for spaniels og fått sett og erfart spaniels i arbeid med det de opprinnelig var avlet for.
En blir nok aldri utlært når det gjelder avl og oppdrett, det er jeg sikker på. Når det gjelder det å få erfaringer har jeg fått muligheten til det fra de forrige kullene mine, og lært en del når jeg har hjulpet andre med valpefødsler. Ingen fødsler er like og en lærer noe nytt hver gang.

Nedenfor lister jeg opp hvilke mine tanker rundt kombinasjoner jeg gjør, hva jeg forventer av mine valpekjøpere og hva valpekjøpere kan forvente av meg. I tillegg ble jeg inspirert av en amerikansk oppdretter som la ut et skriv om hva en bør og ikke bør ha med seg når en kontatker oppdretter med forespørsel om valp. Dette syntes jeg var en god ide, og skrev et eget. Dokumentet ligger nederst på siden. Selv om de fleste skriver flotte og informative mailer, får jeg også mailer med mangelfull info fra tid til annen. Så dette skrivet er ment som en hjelp. Dette er mine tanker og representerer nødvendigvis ikke andre oppdrettere. 

 

Mål for kombinasjonen

Mitt hovedmål er å få frem arbeidsvillige, velfungerende og friske hunder med et rasetypisk eksteriør og et flott gemytt! For å oppnå dette vil jeg ha et foreldrepar som:
• Er friske og gode representanter for rasen
• Utfyller hverandre veldig godt
• Begge hundene er i besittelse av de egenskapene field spanielen opprinnelig var avlet for.
• Har et eksteriør som er rasetypisk og funksjonelt.
• Har et trivelig gemytt og fungerer like godt hjemme som familiehunder som ute i feltet i arbeid. Er allsidige- «allround» hunder.

Med dette som utgangspunkt ønsker jeg å tilføre rasen i Norge sunne individer som jeg håper vil kunne komme rasen til gode i fremtiden. 

Hva du får med når du kjøper valp hos meg

• Registrering i Norsk Kennel Klub. Valpen er forhåndsregistrert ved 5 ukers alder og har derfor sitt endelige registreringsnummer ved levering.
• Kjøpskontrakt fra Norsk Kennelklubb.
• Veterinærattest ikke eldre enn 1 uke.
• Ferdig levert ID-merket (micro-chips).
• Vaksinasjon i samsvar med veterinærs anbefaling.
• Personlig perm med bilder fra tiden hos meg og valpeguide med bl.a stell av pels, oppdragelse, fôring og trening.
• Valpepakke med for, leker og litt utstyr.
• Innføring i klipp av field spaniel og hjelp til klipp ved utstilling. 
• Oppfølging og kontakt så lenge som du måtte ønske dette.

Mine forventninger og krav til valpekjøper

Jeg tenker meg at du som valpekjøper har tenkt nøye gjennom det å ha hund og alt det innebærer. At du har tilegnet deg kunnskap om field spanielen og satt deg inn i rasens fordeler og ”ulemper”. Husk at dere skal leve sammen i 10-15 år.
Det er et krav fra min side at dere setter av mye tid til valpen i starten. Det er en stor omveltning for valpen å flytte til et nytt hjem. Den skal bli kjent og trygg. Samtidig er det viktig at dere fortsetter sosialiseringen og starter treningen tidlig, helst i det dere trer over dørstokken hjemme.
Ta godt vare på hunden, gi den masse kjærlighet og husk at den skal være et fullverdig familiemedlem og dere gode ambassadører for rasen.
Valpen skal HD røntges og øyelyses etter at den er fylt 1 år.

Hva du som valpekjøper kan forvente av meg

• At jeg som oppdretter følger Norsk Spaniel Klub og Norsk Kennel Klub’s etiske grunnregler for avl og oppdrett. 
• At jeg som oppdretter har gode kunnskaper om rasen, og at jeg gjør mitt beste for å avle frem rasetypiske, velfungerende og sunne valper
• At jeg vil gi tispe og valper optimale forhold under drektighet og etter fødsel.
• At jeg vil bruke mye tid på valpene med tanke på preging og sosialisering.
• At jeg kan gi deg informasjon om foring, pelspleie, oppdragelse etc
• At jeg vil være tilgjengelig når det gjelder hjelp, støtte, tips og råd.

Dere bestemmer selvfølgelig selv hvor mye kontakt dere ønsker, men vit at jeg er tilgjengelig og alltid har lyst å høre hvordan det går med dere.

 

Valpeforesprsel.docx.doc

Her har jeg skrevet litt om hva jeg synes en bør og ikke bør ha med seg når en henvender seg til oppdrettere med forespørsel om valp. Bare en hjelp på veien.... :-)

Kommentarer

Hanne Yding

08.03.2022 08:47

Hvordan er field spaniel på spor? Jeg ønsker meg en hund som også kan brukes som ettersøkshund (vilt) Jeg har tidligere hatt engelsk springer og har nå en elghundblanding. Jeg går på jakt.

Tone Bowitz Wee

21.01.2022 20:40

Hei. Vi er en familie (med to barn, 11 og 15 år) som har veldig lyst på hund og er blitt forelsket i Field Spaniel. Vi lurer derfor på om du har lang venteliste og når det evnt kan være aktuelt? Takk😊

Bente

02.02.2022 10:06

Hei, Ja det er mange på listen over de som ønsker seg valp. Hvor lenge en må belage seg på å vente er umulig å si dessverre .

Karin Jørgensen

21.01.2022 18:34

Hei tusen takk for god informasjon om det å kjøpe valp.Jeg ønsker meg en amerikansk valp som skal være min turvenn når jeg nå flytter til Namsos.Jeg er blitt alene etter å vært gift i 48 år.

Per Wiik Johansen

01.01.2022 21:54

Vi er interessert i jaktcocker. Vi bor på Sogn i Oslo, inn mot Nordmarka og er aktive mennesker. Vi kjenner to eiere av jaktcocker, og har blitt veldig fascinert av rasen. Ønsker å kjøpe valp.

Bente

02.01.2022 11:33

Hei. Har ikke jakt cocker men field spaniel.
Hilsen Bente

Gro Sørum

25.12.2021 23:24

Hei, vi søker en ny tur-kamerat. Vi har hatt hund i 25 år så vi vet hva vi går til. Har satt oss inn i rasen jakt cocker og tror at den vil passe oss fint.
Vi bor nær skogen, har hytte på fjellet

Bente

26.12.2021 21:17

Hei, Rasen min er field spaniel. Er du på jakt etter jakt coker, så er dette jaktvarianten av engelsk cocker spaniel. Oversikt over oppdrettere av disse finner du på Norsk Spaniel Klub sin hjemmeside.

Anne Marie Ferre

07.11.2021 14:39

Jeg har tenkt meg på utstilling i Sandefjord 20.11. Jeg vil se og vite mer om field spaniel. Er det mulig å sette meg på liste hos deg, selv om jeg vet det er lenge å vente på valp.

Anne marie Ferre

30.10.2021 11:14

Hei..jeg er nysgjerrig på rasen field spaniel
Jeg har tidligere hatt flat, min siste hund som ble 9 år og som jeg dessverre mistet I januar av akutt kreft. Jeg vurderer en ny, litt mindre rase nå

Merete Bolstad

29.10.2021 09:32

Hei!
Vi er familie som nå skal begynne å se oss om etter en valp. Vi vil gjerne ha en Cocker spaniel valp året 2022.
Vi er en familie på 5. Barna begynner å bli større, vi har en jente, Alma som fy

Bente

29.10.2021 10:59

Hei. Cockere er herlige hunder. Kan dessverre ikke hjelpe dere da jeg har field spaniels. Hilsen Bente

LivLangsethJarmund

16.09.2021 07:17

Håper jeg fremdeles står på ventelisten din.

Kari Kollen Evensen

05.07.2021 16:13

Vi har hatt engelsk cocher spaniel i snart 13 år, ble hentet hos oppretter 8 uker gammel. Hun døde 2 juni i år.🥲 elsker cocher og ønsker ny hund❤️❤️

Kari Brøckermann

05.07.2021 09:57

Søker cocker spaniel. Har hatt engelsk springer spaniel og cocker spaniel i tilsammen 25 år. Har nå ingen og savnet er stort. Håper på svar.

Gunn Marit Fjellskogen

25.04.2021 06:23

Hei. Jeg er interesert I å kjøpe en valp når det eventuelt blir noen kull, ser det ikke blir født så mange i Norge. Liten rase. Jeg er en aktiv dame, som har drevet med hund i 30 år.

Bente

26.04.2021 14:23

Hei. Alle valpeforespørsler må skje via mail/ og eller telefon. Skriv en utfyllende mail om deg selv, tanker om det å få valp, hvorfor field spaniel osv. Jo mer jo bedre

Mail benteaase@hotmail.com

Anna Nilsson

08.04.2021 05:45

Hej!
Vi önskar stå med på din intresselista för valp. Har tidigare haft Cocker och nu upptäckt rasen Field som vi tror passar oss riktigt bra. Mvh Anna och Magnus

Louis Jacoby

06.04.2021 18:23

Hei Vi har hatt 3 flatcoated retrievere og savner hund. Vi har optimale forhold for en hund, og liker denne rasen. Vi vil gjerne stå på liste, Hilsen Louis

Stine Fosli

21.02.2021 20:50

Hei, ønsker meg min første egne hund, mine besteforeldre har hatt cocker spaniel i 30 år og jeg har lest meg opp på field spaniel og tror rasen vil være perfekt for meg. Vil gjerne kjøpe valp hos dere

Odd Holmen

10.02.2021 17:19

Hei, jeg har hatt cocker spaniel, denne gikk bort 2001. Ønsker meg ny hund etter hvert og kjenner til denne rasen gjennom venner. Jeg ønsker en valpeliste. Hyttefyr! Mvh Odd

Ingrid Velure-Eide

07.02.2021 19:16

Hei. Me er ein aktiv familie på fem som ynskjer å stå på valpeliste. Har hatt flat coated retriever i 10 år som er nå på de evige jaktmarker.

Jelka Fjellseth

18.01.2021 20:29

Vi har hatt springer spaniel i tilsammen 23 år. Den siste ble borte for 4 mnd siden og vi savner et fire bent familiemedlem og tur venn. Er pensjonister, har inngjerdet hage hvor hunden kan boltre seg

Sissel Horghagen

29.12.2020 17:49

Vi mistet nettopp vår kjære cocker spaniel. Vi er et ektepar i 60-årenevmed enebolig og hage og landsted og hytte. Vi går mye på tur og tilbringer ferier på våre steder. Nå savner vi en ny spaniel.

Eva Johansson

27.12.2020 19:31

Hei,

Vi har idag en Gordon Setter, Gaia, hun er 12 år. Vi elsker at gå turer mm. Har hytte på fjellet og lever et aktivt liv også i vardagen. Ønsker stå på valpeliste.

ketil Myrdal

06.12.2020 18:59

Hei . Jeg på let etter en valp som ligner Flatcoated retriver som jeg har hatt i 10 år.

Ønsker meg en mindre av nesten samme slag.

Lurer du på noe om meg er det bare å ta kontakt.

Mobil nr er 97671464

Bente

08.12.2020 18:57

Hei. Har du ønsker om å stå på valpelisten er det fint om du sender meg en mail hvor du forteller om deg selv, bo- og arb situasjone, tanker du har om det å få valp osv. Mvh Bente Duckett

ketil Myrdal

05.12.2020 20:49

Hei jeg ønsker meg en valp av field spaniel jeg har tidligere hat flatcoted retriver så jeg er vant til hund som krever mosjon og bor landlig uten for bergen på Askøy håper på svar

Hans Erik Maastad

15.10.2020 22:00

Hei. Ønsker en valp. Bor svært landlig og valpen vil aldri være alene verken som valp eller voksen. Har mye erfaring med hund.

Anne Beate Rolfsen

30.09.2020 12:39

Hei! Er straks pensjonist og savner min gode venn som jeg mistet i sommer. Er nå klar for Field Spaniel fra Januar-21. Hører gjerne fra deg

Charlotte Terese Myhre

05.09.2020 20:21

Hei. Vi er en aktiv familie på fem som ønsker oss en tur kompis, et nytt familie medlem og en hund vi kan bli skikkelig glad i. En hund vi kan ta med på alt. Ønsker oss veldig en Field Spaniel valp❤️

Eva Yttermyr

07.08.2020 15:09

Hej! Vi är ett aktivt par i 60-årsåldern som vill köpa en Field Spaniel valp. Vi arbetar båda deltid och bor på en gård på landet i Gästrikland i Mellansverige. Hör gärna av er om ni har valpar i höst

Remco Snoeck

08.07.2020 09:33

Hej!
Vi är interesserat i en Field spaniel valp. Har ni en vänte listan? Vi vill ha en tik.
Jag har haft två field Spaniel när jag var ung.

Vi bor i södra Sverige, Laholm.
tack!
Remco Snoeck

Rita Johansson

28.06.2020 07:47

Hej! Vi har haft två field tikar och en som nu är 7år.Hon behöver en kompis. Jag såg att ni planerar valpar i höst Hälsningar Micke o Rita

Trine Mangen Solbakken

01.06.2020 20:21

Hei, har du valper til salgs nå? Vi er en familie på 4 ( mor, far, Eline 15 år og Fredrik 13 år) som ønsker å kjøpe oss hund. Jeg jobber hjemifra og min mann jobber også hjemme nå fremover.

bård-andreas larsen

30.04.2020 11:46

hei.
Vi er en famile på 5 som ønsker oss valp. Vi har eget hus med hage og gode uteområder. gi gjerne beskjed hvis dere får valper iløpet av 2020

Bente

01.06.2020 20:58

Planlegger valper til høsten. Er dere interessert må dere skrive en mer utfyllende mail til meg om dere selv og litt om hvordan en hund vil få det hos dere.

Monica O.

21.04.2020 23:25

Hei. Er en familie på 3, som ønsker oss så inderlig én til i flokken. Vi eiger eget hus med gode uteområder, turløyper og gode naboer med sine hunder. Hadde vært koselig med en samtale med deg 😊

Bente

01.06.2020 20:56

Hei. Er dere interessert i field valp send meg en mer utfyllende mail om dere selv og litt om hvordan en hund vil få det hos dere

Bente

Hei. Lykkes vi så blir det valper her på høsten en gang.

Camilla

27.04.2020 16:07

20.04.2020 23:00

Hei, vi er en sporty familie som er veldig interessert i field spaniel rasen. Venter dere valpekull i løpet av sommeren? Mvh Camilla

Aase Marit bergersen

14.04.2020 13:20

Vi vil gjerne ha en field spaniel valp. Tispe. Har hatt flere flatter, men ønsker nå en litt mindre hund.

Gunn

10.04.2020 18:30

Hei, selger dere valper?

Gunn

10.04.2020 18:31

Eller hunder?

Hilde gulbrandsen

12.12.2019 15:43

Hei så artikkelen om deg og field spaniel en i siste spaniel bladet. Og ble veldig nysgjerrig. Dette er en rase jeg har hørt lite om. Det jeg lurer på er forskjellen mellom engelsk cocker og field???

Lise merete johnsen

18.07.2019 09:18

Hei,har du valpekull i nærmeste fremtid?

Bente

Er du interessert i valp, ta heller kontakt med meg på mail eller telefon

18.07.2019 09:29

Anne Ruth Flåte

17.04.2019 09:30

Ønsker en Field Spaniel valp

Bente

17.04.2019 09:53

Hei. Da må du kontakte meg enten på tlf eller skrive en utfyllende med mer info 🙂

Nina Bjørke

13.02.2019 06:42

Hei.
Vi ønsker å sette oss på valpeliste og lurer på om du fikk meldingen fra oss?

Bente

13.02.2019 07:10

Hei Nina. Fint om du kan sende meg en mail med litt utfyllende info. Har ikke sett melding før...

benteaase@hotmail.com

Leon Dalgaard

05.07.2018 19:52

Hej. Vi købte i 1995 en field spaniel, som efter mange gode år på vores gård døde i 2010. Vi tog derefter til Grønland, og er nu kommet hjem til Danmark igen, og ønsker at få en ny field spaniel.

Nyeste kommentarer

07.05 | 19:33

Hei 😊 Jeg er interessert i en tispe valp
Mvh Hedvig

08.03 | 08:47

Hvordan er field spaniel på spor? Jeg ønsker meg en hund som også kan brukes som ettersøkshund (vilt) Jeg har tidligere hatt engelsk springer og har nå en elghundblanding. Jeg går på jakt.

02.02 | 10:06

Hei, Ja det er mange på listen over de som ønsker seg valp. Hvor lenge en må belage seg på å vente er umulig å si dessverre .

21.01 | 20:40

Hei. Vi er en familie (med to barn, 11 og 15 år) som har veldig lyst på hund og er blitt forelsket i Field Spaniel. Vi lurer derfor på om du har lang venteliste og når det evnt kan være aktuelt? Takk😊

Del denne siden