Fieldspecialen ble i år avhold helgen 31.juli - 2.august ved vakre Stjärnsunds slott i Askersund, Sverige. Det var nok en gang duket for en aktiv helg med gode venner i regi av FSK.

Jeg reiste sammen med min datter Natalie og Trine, datteren til min venninne Aina som dessverre ble syk rett før vi skulle reise. Vi hadde med oss mine to fieldjenter og Aina sin Juli.

Torhild og Marco tester ut smeller.

Torhild og Marco tester ut smeller.

. Fredag ettermiddag gikk startskuddet for helgen, da med en presentasjon av den «nye» hundesporten Smeller. Hanne Oksett som flittig trener smeller med fieldjenta Sally hjemme i Drammen, gav oss en fin og informativ introduksjon og viste etterpå sammen med Sally hvordan det gjøres i praksis. Publikum fikk senere prøve seg med sine hunder, og det var utrolig morsomt å se hvor raskt de «knakk koden». Smeller er virkelig noe som ligger for spaniels, og det er en super måte å aktivisere hundene våre på.

Seriøst....må vi bade nå?

Seriøst....må vi bade nå?

Etter at demonstrasjonen var ferdig, møttes vi på Stjärnsunds Slottscafe’ hvor det var dekket til med paibuffet og salat med diverse dressinger. Det smakte nydelig, og i selskap med hyggelige mennesker går tiden fort. Med morgendagens Club Show i bakhodet, trakk vi oss tilbake. Noen for å hente inn litt søvn etter en lang reise. Andre for bading og stell av hunder. Heldige var de som kunne hoppe rett i bingen.

Tilbake på hotellet var det badetid. Trine tok seg av Juli mens jeg badet mine to.

Svenske Sjoerd Jobse var dommer på årets Club Show. 33 fielder var meldt på for anledningen, derav to valper som kom fra Kennel HaSaTy. Det var i tillegg påmeldt to avlsgrupper, en oppdrettergruppe og to hanner i konkurransen om «beste flerfargede» hund.

Utstillingen startet med valper 4-6 måneder. Tispevalpen HaSaTy’s Dream Star (som for øvrig bor og eies av oppdretter) ble BIR og BIS valp, mens kullbroren HaSaTy’s Dream Hunter ble BIM. To trivelige valper som tydeligvis likte seg veldig godt på utstilling.

Jeg fikk ikke med meg alle resultatene, så jeg får konsentrere meg om de norske deltagende hundene. For de som er interessert, vil resultatene fra Specialen bli lagt ut på FSK sin hjemmeside.

Maxfield Lex og Winterbourne Moonlight Valley stilte sammen i juniorklassen, hanner. Her trakk Walter, Winterbourne Moonlight Valley det lengste strået og ble klassens vinner. Ludde, Maxfield Lex ble nr.2. Begge to fikk strålende kritikker og CK, men ble ikke plassert i beste hannhund klassen. N UCH Fieldstar Marco stilte i Veteranklassen og ble nr.2.

Walter, Winterbourne Moonlight Valley

Ludde, Maxfield Lex

Marco, Fieldstar Marco

I juniorklassen for tisper, var vi representert med Juli, Jeanne D’arc To Winterbourne Du Kreiker og undertegnedes juniortispe Frida, Winterbourne Over The Moon. Juli fikk excellent og CK, mens Frida var noe usikker i ringen og måtte nøye seg med en excellent. Begge fikk flotte kritikker. Juli gikk senere i beste tispe klasse, men ble ikke plassert. I tispenes Championklasse stilte vi også med to stk. Kullsøstrene Sally, N UCH Winterbourne Special Edition og undertegnedes Molly, INT N UCH SE U(u)CH NJV-11 NORDV-14 Winterbourne Special Design. Molly ble tredje beste tispe i klassen mens Sally ble nr.6, begge med CK. Videre i beste tispe klasse ble Molly tredje beste tispe, mens Sally ikke ble plassert. Veteran tispen N UCH N VCH Winterbourne Dream Catcher ble 2. beste veteran.

BIR og BIS ble C.I.E MULTI CH MULTI W Winterbourne Itsy Bitsy Spider. BIM gikk til NORD CH SE VCH SE U(U)CH NO UCH DK UCH Winterbourne Simon Says.  Kennel Winterbourne gikk av med prisen for både beste oppdretter- og beste avlsgruppe. Beste flerfargede field ble lever roan hannhunden - FI UCH SE U(U)CH NORDJV-11 Ceben Xtrössel. 

Som jeg konsentrerer meg.....nå må du stå fint Frida mi.

Som jeg konsentrerer meg.....nå må du stå fint Frida mi.

I Ainas fravær påtok Trine seg oppgaven å stille Juli. Trine gjorde en kjempefin jobb og vant juniorklassen.

Hanne og Sally, N UCH Winterbourne Special Edition. Dette er Mollys søster her sammen med dommer Sjoerd Jobse.

Beste tispeklasse hvor Molly, INT N UCH SE U(u)CH NJV-11 NORDV-14 ble 3.BTK.  Beste tispe, BIR og BIS ble C.I.E MULTI CH MULTI W Itsy Bitsy Spider

Beste tispeklasse hvor Molly, INT N UCH SE U(u)CH NJV-11 NORDV-14 ble 3.BTK. Beste tispe, BIR og BIS ble C.I.E MULTI CH MULTI W Itsy Bitsy Spider

BIR og BIS  C.I.E MULTI CH MULTI W Winterbourne Itsy Bitsy Spider og BIM  NORD CH SE VCH SE U(U)CH NO UCH DK UCH Winterbourne Simon Says.

BIR og BIS C.I.E MULTI CH MULTI W Winterbourne Itsy Bitsy Spider og BIM NORD CH SE VCH SE U(U)CH NO UCH DK UCH Winterbourne Simon Says.

Vi hadde en fin dag på utstillingen. Solen skinte og stemningen var god. Av de 33 påmeldte hundene var ca 1/3 av hundene norskeide. Aldri før har vi vært representert med så mange hunder fra Norge. En fin utvikling synes jeg. ;-)

Det ble «mingel» og middag på Stjärnsunds Slottscafe’ på kvelden. Vandrepriser ble delt ut, etterfulgt av kveldens store høydepunkt…….lotteriet. Her var det kamp om sakene, det er sikker. Noen gikk hjem med hundesenger, andre med en rull med besjeposer. Uansett var vi alle enige om at det hadde vært en fin dag og en koselig og morsom kveld.

Søndagen arrangerte FSK KM i Viltspor. Kjersti Omdal deltok med Ludde, Maxfield Lex og gjorde en kjempefin innsats. Kjersti kunne fortelle at det ble litt rot ved sporoppsøket, men at Ludde jobbet kjempebra videre gjennom sporet og fikk gode tilbakemeldinger fra dommeren. Dessverre holdt det kun til en 2.premie denne gang. Prøvens vinner og dermed Klubbmester, var gårsdagens BIM vinner NORD CH SE VCH SE U(U)CH NO UCH DK UCH Winterbourne Simon Says.

Fieldspaniel Klubben klarte nok en gang å skape en fin ramme rundt det flotte arrangementet Fieldspecialen er. Vi koste oss i vakre omgivelser, med god mat og drikke og blant gode venner. Er flott å komme tilreisende og bli tatt imot så godt som vi blir, år etter år. Ser allerede frem til neste års Special, og da håper jeg at enda flere field eiere blir med.

Takk til Susann Gunnarson for bildene fra specialen, og til Natalie for bildene hun tok rundt Stjärnsunds Slott.

Bente Duckett

Kommentarer

Madelene

Vilken fin rapportering om specialen!

11.08.2015 06:55

Nyeste kommentarer

07.05 | 19:33

Hei 😊 Jeg er interessert i en tispe valp
Mvh Hedvig

08.03 | 08:47

Hvordan er field spaniel på spor? Jeg ønsker meg en hund som også kan brukes som ettersøkshund (vilt) Jeg har tidligere hatt engelsk springer og har nå en elghundblanding. Jeg går på jakt.

02.02 | 10:06

Hei, Ja det er mange på listen over de som ønsker seg valp. Hvor lenge en må belage seg på å vente er umulig å si dessverre .

21.01 | 20:40

Hei. Vi er en familie (med to barn, 11 og 15 år) som har veldig lyst på hund og er blitt forelsket i Field Spaniel. Vi lurer derfor på om du har lang venteliste og når det evnt kan være aktuelt? Takk😊

Del denne siden